Στοιχηματικές με κόρνερ

Ολοένα και περισσότεροι παίκτες του στοιχήματος δοκιμάζουν την τύχη τους στα λεγόμενα «περιφερειακά» bets, αυτά που δεν έχουν άμεση σχέση με το σκορ του αγώνα και το ποια ομάδα θα αναδειχτεί νικήτρια. Ο αναμφισβήτητος «νικητής» στη δημοφιλία είναι το στοίχημα στα κόρνερ, που κερδίζει πολλούς φίλους, κυρίως λόγω της ευελιξίας του, του πλήθους των αγορών που εξασφαλίζει στον παίκτη, την (φαινομενική) απλότητα της επιλογής και, κυρίως, το γεγονός ότι ο παίκτης μπορεί να εξασφαλίσει σημαντικό κέρδος ανεξάρτητα από το τελικό σκορ, αρκεί να έχει γνώση του τρόπου παιχνιδιού μιας ομάδας και να ποντάρει τα χρήματά του έξυπνα και την κατάλληλη στιγμή.

Οι καλύτερες στοιχηματικές για στοίχημα κόρνερ

Διαθέσιμα στοιχήματα κόρνερ

Όπως και σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες στοιχημάτων, οι αγορές χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες, αυτές που ισχύουν πριν την έναρξη του αγώνα (Prematch) και αυτές που προσφέρονται κατά τη διάρκειά του (live). Ορισμένες, βέβαια, από αυτές τις αγορές ισχύουν και στις δύο περιπτώσεις, με τις αποδόσεις βέβαια στο live να διαμορφώνονται ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα και το σύνολο των κόρνερ ως εκείνη τη στιγμή.

Corner Over/Under: Αποτελεί την πιο απλή επιλογή στα στοιχήματα κόρνερ. Δύο επιλογές, Over ή under από έναν συγκεκριμένο αριθμό (συνήθως 9,5, αλλά εξαρτάται από τη λίγκα και την ομάδα) πριν την έναρξη του αγώνα. Στο live θα βρείτε πολλές παραλλαγές (συνήθως τρεις, ενδεχομένως και περισσότερες) για τον αριθμό των κόρνερ που «αναμένονται».

3 way Over/under: Παραλλαγή του προηγούμενου, όμως με την προσθήκη μιας τρίτης επιλογής. Αν π.χ. ο αριθμός των κόρνερ είναι 8, ο παίκτης έχει να επιλέξει σε «κάτω από 8 κόρνερ», «ακριβώς 8 κόρνερ» και «πάνω από 8 κόρνερ», με τις αντίστοιχες αποδόσεις.

Εύρος κόρνερ: Εδώ οι πλατφόρμες δίνουν διάφορες αποδόσεις για «συνολικό αριθμό κόρνερ» που θα γίνουν στο ματς ή (σε σπανιότερες περιπτώσεις) που θα κερδίσει η καθεμιά από τις δύο ομάδες. Οι πλατφόρμες δεν έχουν συμφωνήσει σε συγκεκριμένο αριθμό κόρνερ, οπότε μπορείτε να βρείτε παραλλαγές στην καθεμιά. Οι περισσότερες, πάντως, απ’ αυτές χωρίζουν τον αριθμό κόρνερ σε έξι διαφορετικά κομμάτια: 0-3, 4-6, 7-8, 9-10, 11-12, 13+.

Κόρνερ ημιχρόνου: Παραλλαγή των προηγούμενων, αλλά με διάρκεια του στοιχήματος ως τη λήξη του ημιχρόνου ή του δεύτερου μέρους του αγώνα.

Ομάδα με τα περισσότερα κόρνερ: Από τα «κλασικά» στοιχήματα στη συγκεκριμένη κατηγορία, ο παίκτης καλείται να επιλέξει ποια από τις δύο ομάδες θα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό κόρνερ στο ματς. Προσφέρεται και στο ημίχρονο.

Ασιατικό χάντικαπ κόρνερ: Παραλλαγή του προηγούμενου, αλλά με «χαντικαπ» για να εξισορροπούνται κάπως οι αποδόσεις όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ τους. Αν π.χ. υπάρχει παιχνίδι μιας ομάδας που δίνεται μεγάλο φαβορί και αναμένεται να κερδίσει πολλά κόρνερ, ο μπουκ μπορεί να δώσει ένα ή και δύο κόρνερ «αβάτζο» στο αουτσάιντερ, ώστε να κάνει πιο δελεαστικό το στοίχημα.

Πρώτο/τελευταίο κόρνερ: Δεν χρειάζεται επεξήγηση. Στις περισσότερες πλατφόρμες το συγκεκριμένο στοίχημα παρουσιάζεται μόνο στις live επιλογές, λίγες το προσφέρουν prematch.

Χρόνος του πρώτου/τελευταίου κόρνερ: Δεν είναι πολύ συνηθισμένη αγορά, αλλά «ανεβαίνει» συνεχώς σε δημοφιλία, ειδικά ανάμεσα στους παίκτες που επιλέγουν να παίξουν Live. Στο prematch είναι λίγες οι πλατφόρμες που την προσφέρουν, όσο πλησιάζει προς το τέλος του το ματς οι αποδόσεις γίνονται και πιο καλές.

Ποια θα φτάσει πρώτη σε 5, 7, 9 κοκ κόρνερ: Από τις πιο δημοφιλείς αγορές, συνήθως έχει τίτλο «Race to 5 corners», «Race to 7 corners» κοκ. Δηλαδή «κούρσα στα 5 κόρνερ», «κούρσα στα 7 κόρνερ»… Ο παίκτης καλείται να επιλέξει την ομάδα που θα φτάσει πρώτη στον συγκεκριμένο αριθμό κόρνερ.

Επόμενο κόρνερ: Το κατ’ εξοχήν στοίχημα του Live στα κόρνερ. Ο παίκτης καλείται να βρει την ομάδα που θα κερδίσει το αμέσως επόμενο. Οι αποδόσεις ποικίλουν ανάλογα με τη ροή του αγώνα και το σκορ.

Ημίχρονο με τα περισσότερα κόρνερ: Prematch επιλογή. Τις περισσότερες φορές, πάντως, η απόδοση για το δεύτερο ημίχρονο είναι κατά κανόνα χαμηλότερη.

Μονά/Ζυγά κόρνερ: Από τις επιλογές που καλούν τον παίκτη να «τζογάρει», γι’ αυτό και στο 99% των περιπτώσεων οι αποδόσεις είναι ακριβώς μοιρασμένες στη μέση.

Στρατηγική για στοίχημα κόρνερ

Το στοίχημα κόρνερ θεωρείται πιο «βατό» για τους παίκτες του στοιχήματος, επειδή δεν έχει άμεση σχέση με το νικητή του ματς και ο αριθμός των κόρνερ έχει άμεση σχέση με τα στατιστικά στοιχεία των ομάδων. Ένα φαβορί, δηλαδή, που κερδίζει κατά κανόνα πολλά κόρνερ έχει περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσει την ίδια «συμπεριφορά» σ’ αυτόν τον τομέα και στου επόμενους αγώνες του. Οι πλατφόρμες, φυσικά, έχουν άμεση πρόσβαση στους αριθμούς αυτούς (συνήθως με πολύ πιο οργανωμένο τρόπο απ’ ό,τι ο παίκτης) και διαμορφώνουν ανάλογα τις αποδόσεις τους.

Οι αριθμοί: Είναι πολύ σημαντικό στοιχείο, αν θέλετε να ασχοληθείτε σοβαρά με το στοίχημα κόρνερ. Θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στους αριθμούς των προηγούμενων αγώνων των ομάδων που θέλετε να επιλέξετε, καθώς και σε πιο «γενικά» στοιχεία, όπως π.χ. τον μέσο όρο κόρνερ που έχει κάθε πρωτάθλημα. Υπάρχουν σημαντικές διαφορές από χώρα σε χώρα, π.χ. στη Ρωσία ο αριθμός των κόρνερ είναι κατά κανόνα μικρός, ενώ στην Ολλανδία πολύ μεγάλος. Σε κάθε λίγκα υπάρχουν και διαφοροποιήσεις, ανάλογα με την ομάδα που αγωνίζεται και τον τρόπο παιχνιδιού της.

Ο τρόπος παιχνιδιού: Πριν επιλέξετε, ειδικά σε prematch αγορά (αν δεν έχετε, δηλαδή, εικόνα του αγώνα) πρέπει να γνωρίζετε κάποια πράγματα για τον τρόπο παιχνιδιού των ομάδων. Όσες αρέσκονται να παίζουν από τα πλάγια και διαθέτουν αξιόλογους εξτρέμ, ικανούς στο διεμβολισμό, ή παίκτες που δοκιμάζουν την τύχη τους σε μακρινά σουτ, έχουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν κόρνερ απ’ ότι άλλες που αγωνίζονται από τον άξονα και παίζουν με κάθετες μπαλιές. Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, αλλά κατά κανόνα οι ομάδες με καλούς «πλάγιους» κερδίζουν περισσότερα κόρνερ.

Τερματοφύλακας/Κεντρικοί αμυντικοί: Επιπλέον πληροφορίες που μπορούν να αποδειχτούν «χρυσάφι» έχουν να κάνουν με τη σταθερότητα του γκολκίπερ. Αν, δηλαδή, παραχωρεί κόρνερ χωρίς να το πολυσκέφτεται ή ρισκάρει να μπλοκάρει τη μπάλα ακόμα και σε σουτ που φαινομενικά είναι δύσκολα (λόγω φάλτσου, δύναμης κτλ.). Εξίσου σημαντική είναι και η «συμπεριφορά» των κεντρικών αμυντικών. Αν είναι ψηλά παιδιά με έφεση στην κεφαλιά, αλλά άτεχνοι στο παιχνίδι με τη μπάλα κάτω, έχουν περισσότερες πιθανότητες να παραχωρήσουν περισσότερα κόρνερ.

Καιρικές συνθήκες: Εδώ οι απόψεις διίστανται, οφείλουμε να διατυπώσουμε και τις δύο πλευρές. Όταν το γήπεδο είναι βαρύ από βροχόπτωση, χιονόπτωση κτλ. ο γενικός «κανόνας» που ισχύει σε πολλά πρωταθλήματα απαιτεί από την ομάδα που αμύνεται να «δίνει» όσο λιγότερες στατικές φάσεις μπορεί στην αντίπαλη, ως εκ τούτου οι αμυντικοί παίκτες και ο τερματοφύλακας έχοντας δεχτεί τέτοιες εντολές το σκέφτονται δύο και τρεις φορές πριν παραχωρήσουν ένα κόρνερ. Από την άλλη, όμως, ο κίνδυνος ενός λάθος κοντρόλ ή ενός γλιστρήματος της μπάλας μπορεί να κάνει τους παίκτες πιο επιφυλακτικούς, ώστε να προτιμήσουν να δώσουν ένα κόρνερ από το να «προσφέρουν» τη μπάλα στον αντίπαλο επιθετικό.

Σπουδαιότητα αγώνα: Το τελευταίο, αλλά όχι και λιγότερο σημαντικό, στοιχείο αφορά το είδος του αγώνα, στον οποίο επιθυμείτε να στοιχηματίσετε. Μην το κάνετε αν το παιχνίδι είναι αδιάφορο βαθμολογικά ή οι ομάδες μπορεί να «βολευτούν» με μια ισοπαλία. Να προτιμάτε αγώνες όπου ειδικά η μία ομάδα να θέλει οπωσδήποτε τη νίκη, έτσι ώστε να κάνει συνεχόμενες επιθέσεις και να ασκεί πίεση στα αντίπαλα καρέ. Ακόμα καλύτερα αν η ομάδα που δίνεται ως αουτσάιντερ διαθέτει γρήγορους επιθετικούς, με άνεση στο κοντρόλ της μπάλας, ώστε να γίνεται επικίνδυνη και στην αντίπαλη περιοχή. Πολύ σημαντικός είναι αυτός ο παράγοντας στο live στοίχημα κόρνερ, ειδικά αν μια ομάδα πιέζει προς το τέλος του ματς για να πάρει τη νίκη.